Biz Kimiz?
Her şeyin olumsuz yönde değiştiği, doğanın tahrip edildiği, gezegenimizin iklim değişikliği ile yüz yüze kaldığı günümüzde her birimize farklı görev ve sorumluluklar düşmektedir. İçinde yaşadığımız eko-sistemi tahrip etmenin sonucu olarak yaşanan iklim ve doğa krizi, ancak farklı bir üretim, bölüşüm, dayanışma ilişkileri kurulur ve daha aktif şekilde hayata geçirilirse çözülebileceğine inanıyoruz.
Toprağın ve havanın bu denli kirletildiği dünyamızda her birimizin yapabileceğinden çok daha fazlasının yapabilmek için topluluklar biçiminde çözümün bir parçası olma niyetimizi ortaya koyuyoruz.
Bu amaçla; topluma, çevreye, doğaya ve geleceğe dair sorumluluk hisseden bir grup arkadaş olarak bir araya gelip kooperatif çatısı altında birleştik. Eko-sistemi korumanın, iklim krizini çözmenin öncelikli yolu, kooperatifleşme olduğuna ve bu yolu başka yollarla birleştirmekle mümkün olduğuna inanıyoruz.
Yerelde dağınık, parçalı tarımsal faaliyetleri kooperatif çevresinde toplamayı, bu faaliyetleri döngüsel ekonomi anlayışının bilinçli parçaları yapmayı hedefliyoruz. Böylece kırsalda yaşanan geçimlik sorununa çözüm üretilmesi, aynı zamanda döngüsel ekonomi perspektifine uygun toplumsal kültürün yerleşmesi olanaklı hale gelecektir.
Kırsalda yaşayan, geçimliğini tarımsal faaliyetlerden ve(ya) benzer uğraşlarla sağlayan gençler ve kadınlar insanca yaşam koşullarına kavuşması mümkün olacaktır.
Pratiklerimiz
Bulunduğumuz yerelde insanların güncel ihtiyaçlarını anlamak ve tespit etmekle başladık. Birlikte yeni çözüm yollarını hayata geçirdik. Emek-doğa-insan ilişkisini esas aldık.
2020 yılından beri Göksu-Taşeli platosu içinde Karaman ili Sarıveliler ilçesi, Göktepe beldesinde emeği, çevreyi, doğayı iyileştirecek, koruyacak döngüsel üretim süreçlerinin oluşturulması için eylem ve etkinlikler yaptık. Hali hazırda yetiştirilen tarımsal ürünlerin katma değerli ürünlere dönüştürdük.
Toprakta bulunması gereken organik bileşenlerin geri kazandırılması, bozulan doğal dengenin yeniden kurulması için yerel halkla birlikte, karşılıklı öğrenme esasına göre çalışmalar yürüttük.
Aile içi üretimden ortaya çıkan ihtiyaç fazlası ürünleri işleme, kurutma, saklama yöntemlerini uygulamalı anlatarak ev içi ekonomiye katkı sunduk.
Daha yolun çok başındayız. Doğaya karşı yapılacak daha çok sorumluluklarımızın ve ödenmesi gereken borcumuzun farkındayız.
Üretimden tüketime, eğitimden kültüre kadar başka bir yaşamı sizlerle birlikte inşa edeceğimize inanıyoruz.